Ayam Yellow Resipi Sedap Opor dan mudah

9:55 PM


Bagaimana untuk membuat perasa ayam Opor Prescription Complete Kuning Dan Enak - Whoa, kemudian tiba-tiba mahu membuat ayam kari ya. Secara kebetulan suami saya suka kari ayam dan berharap saya boleh memasak untuk dia selepas kerja kemudian.

Tetapi saya keliru, tidak semua resipi yang saya dapati untuk berjaya seperti yang dikehendaki. Tetapi sekali lagi, jika kita mengikuti resipi langkah-langkah yang betul, ia seolah-olah benar-benar sesuai untuk memenuhi cita rasa kami. Bukankah ia: D




 Resipi Chicken Seasoning Yellow Opor The Sedap, lazat dan mudah "border =" 0 "height =" 350 "src =" http://1.bp.blogspot.com/-yZzc4JWF-kU/VeVctZnxXgI/AAAAAAAADls/ 0T6qjQHyWmo / S400 / resipi% 2BMembuat% 2BOpor% 2BAyam.jpg "title =" resipi ayam perasa Yellow Opor sedap, lazat dan mudah "width =" 400 "/> </div><br/><p><br/><span style= Bagaimana untuk membuat resipi perasa ayam Yellow Opor The Sedap, Sedap, mudah dan






Secara kebetulan sudah cuba NIH ayam kuning resepi kari yang enak dan lazat, beliau berkata pembentukan stabil. Tetapi selepas perbicaraan, lebih baik untuk mengetahui. Gak sia-sia deh kerana suaminya, hihihi. Di sini corak dengan menggunakan periuk tekanan. Tetapi oleh kerana saya tidak mempunyai, ia hanya akan menggunakan periuk biasa. Lain kali anda ingin membeli ah periuk tekanan beliau.




Apakah periuk tekanan?



Periuk tekanan adalah sejenis alat memasak yang adalah yang paling popular dan paling banyak digunakan. Di Indonesia, alat ini dipanggil kuali Presto. Alat ini adalah mudah untuk digunakan dan boleh memasak lebih cepat. Sangat menjimatkan masa dan menjimatkan bahan api. Nah di sini adalah kemunculan periuk tekanan.




 periuk tekanan "border =" 0 "height =" 272 "src =" https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiW4pgptivNQ_sMKjkFR4aEqrbnqB4v-3KpwdGxnno1UAFObwdKoMotjpJIpVkH_UwVTjCYCw0S3izxjFJTqTrkjdN3rjIbMl5VNwXb0hYceUYqkY6uJEwvpGv7FE2b9yHkV57dNqNA0xgd/s320/pressure+cooker.jpg "title = "periuk tekanan" width = "320" /> </div><br/><p><br/>Periuk tekanan </p><br/><br/><br/><p><br/>Harga tidak begitu banyak bertentangan dengan periuk pemasak nasi. Hehehe. Tidak hairanlah, jika kita ingin memasak ayam dengan periuk tekanan ini, daging ayam masak lebih cepat dan lebih lembut daripada periuk biasa. Oh ya, periuk tekanan sudah masa yang sangat popular di Perang Dunia II, anda tahu. periuk tekanan dicipta oleh seorang ahli fizik Denis Papin dalam 1679. </p><br/><br/><p><br/>Marilah kita mula memasak hidangan istimewa kari ayam: D. </p><br/><br/><br/><h2 style=
bahan yang diperlukan masuk Buat Opor ayam resipi perasa Yellow lazat dan mudah


Bahan-bahan utama:


  • ayam (potong 8 keping, tambah 2 sudu teh garam, 1 oren jus merebut air, kemudian biarkan selama 15 minit dan cuci)

  • sederhana santan 500ml (tidak pekat) dari kelapa



Spices Fine:


  • 3 kepingan besar lada merah (pemain pilihan)



rempah lain:


  • 2 besar segmen halia (dicincang halus)

  • 2 batang serai (bahagian putih dan dihancurkan)



Bagaimana Membuat Yellow Opor The Sedap Ayam Dan Tawaran


  1. Sediakan kuali yang besar dan minyak panas 3 sudu untuk memasak sampai rempah. Masukkan perasa dan kacau sehingga wangi dan gelap  Kuning Sedap Ayam Resipi Opor Dan Mudah "border =" 0 "src =" http://2.bp.blogspot.com/-s4LQrp8oB-g/UfTj8fxXGDI/ AAAAAAAADlU / q6meXJG6oY0 / S1600 / g.gif "style =" border: 0px none; margin: 10px 0px; max-width: 570px; "Title =" Ayam Yellow Resipi Sedap Opor dan mudah "/> </li><br/><li> Tambah lengkuas, serai, buah pelaga, bunga cokmar, bunga cengkih, kayu manis, daun limau, dan daun layu. </li><br/><li> Masukkan ayam dan kacau sehingga berbalur ayam dengan perapan. </li><br/><li> Letakkan periuk tekanan periuk. Tambahkan diperap ayam dan tambah 500 ml air di dalamnya. Tutup periuk sehingga mesyuarat itu. </li><br/><li> Masak dengan api yang tinggi sehingga bunyi seperti desis. Kemudian kecilkan api dan masak selama 20 minit ya, dan matikan dapur. Benarkan periuk sehingga tiada gas keluar bunyi. Jika tiada bunyi gas, buka periuk. </li><br/><li> Jika anda tidak mempunyai periuk tekanan, anda boleh menggunakan periuk biasa. Caranya adalah dengan mencurahkan air ke dalam kuali dengan diperap ayam dan goreng ayam sehingga lembut. </li><br/><li> Tuangkan santan di dalamnya. Tambah gula, garam, air asam jawa dan serbuk air daging. Jangan lupa untuk mendidih dengan api yang sederhana, kacau sentiasa, sehingga akhir minyak dan memasak. </li><br/><li> Jika kurang kuah, tambah air secukup rasa. santan yang telah simmered hartanah biasanya wangi. </li><br/></ol> <p><br/>Matikan oven dan berkhidmat kari panas di bangku simpanan. Rasa dan .... kebahagiaan <i> kuning garam kari ayam dan cahaya </i>: D. Jangan lupa untuk taburkan dengan bawang goreng dan juga jika anda suka ^^ </p><br/><div dir=


    Photo: resepmasakanlengkap.com salganalsol.com || Resipi: justtryandtaste.com





Mahu meletakkan Wis ATA indah pada Melawat Resepikuekeringku Tim? Mari bahagian Culinary dengan kami. Mesej Via Peminat Page Facebook Kami Yaa Pada Here


Share this :

Previous
Next Post »