Penggunaan bayi kacang hijau kacang dengan saiz kecil atau mini, yang dikenali sebagai kacang dengan bayi (kacang bayi hijau) atau menggunakan sayur-sayuran kacang muda dengan topping daging cincang.
Gambar Tumis Bean Singapura Ala d'kos |
KACANG RESIPI ALA SINGAPURA SINGAPURA
Bahan-bahan:
- Daging 150 gram cincang (Daging Fat bit)
- 200 gram Baby Bean (Green Bean Perancis)
- 4 ulas bawang putih, cincang halus
- ulas 1 Bawang, dipotong dadu
- 3 sudu besar ( sudu besar) sos tiram (oyester Sauce)
- 2 cm halia (Halia segar), puri
- 1 sudu besar minyak bijan
- 1 Tbs Pepper Granules (hitam Lada), Blend
- 100 ml Air
- minyak untuk menggoreng (vegetebales minyak zaitun / minyak)
- garam Sesetengah
- Sediakan semua bahan-bahan. Bersihkan biji, potong kepada dua bahagian.
- Tumis bawang putih, bawang besar, dan tumis sehingga wangi halia ..
- Tambah daging lembu tanah. kacau, jangan hanya membiarkan berbutir Penyet.
- Berikan minyak bijan, sos tiram dan gaul rata
- Tambah lada hitam, dan secubit garam. Kembali kacau hingga rata
- Kemudian Masukkan Buncis yang telah dipotong, dalam aduk2 kepada purata.
- Beri Air. manakala di kacau, dan masak sehingga mengecut air atau jika anda mahu untuk menggoreng, masak sehingga kacang masak (hijau gelap).
- Matikan api dan hidangkan bersama nasi hangat untuk 3-4 orang.
TIP &:
- Singapura Buncis biasanya dihidangkan tanpa sos atau kering. jika anda mahu menggunakan sos, tambah air 1 sudu dan campuran tepung jagung untuk memekatkan sos.
- Masak sehingga pekat dan kacang hijau gelap muda.