CARA MEMBUAT TUMIS BUNCIS SINGAPORE ALA D'COST Mantab

1:40 AM
resepimasakan.info-Bean Resipi kos Singapura Ala d'Asli Enak Mudah Khas Soft. Jika anda makan di restoran makanan segera biasanya mempunyai menu ala Singapura kacang hijau.

Penggunaan bayi kacang hijau kacang dengan saiz kecil atau mini, yang dikenali sebagai kacang dengan bayi (kacang bayi hijau) atau menggunakan sayur-sayuran kacang muda dengan topping daging cincang.

Foto Resep Buncis Singapore Ala d'cost Sederhana Spesial Lembut Asli Enak
Gambar Tumis Bean Singapura Ala d'kos
Tumis Resipi berdetap Singapura (Singapura Green Bean). Crunchy Green Bean dengan daging lembu tanah gaya Sedap kafe. penginapan Panas dimakan bersama nasi. kacang Muda singapore gaya sering dijumpai di resto kafe yang paling lazat dimakan masih panas dengan nasi kukus. Berikut adalah resipi penuh kacang hijau ala Singapura Singapura dengan cara yang mudah dan mudah untuk membuat sendiri di rumah.

KACANG RESIPI ALA SINGAPURA SINGAPURA


Bahan-bahan:
  • Daging 150 gram cincang (Daging Fat bit)
  • 200 gram Baby Bean (Green Bean Perancis)
  • 4 ulas bawang putih, cincang halus
  • ulas 1 Bawang, dipotong dadu
  • 3 sudu besar ( sudu besar) sos tiram (oyester Sauce)
  • 2 cm halia (Halia segar), puri
  • 1 sudu besar minyak bijan
  • 1 Tbs Pepper Granules (hitam Lada), Blend
  • 100 ml Air
  • minyak untuk menggoreng (vegetebales minyak zaitun / minyak)
  • garam Sesetengah
CARA MEMASAK BEANS SINGAPURA:
  1. Sediakan semua bahan-bahan. Bersihkan biji, potong kepada dua bahagian.
  2. Tumis bawang putih, bawang besar, dan tumis sehingga wangi halia ..
  3. Tambah daging lembu tanah. kacau, jangan hanya membiarkan berbutir Penyet.
  4. Berikan minyak bijan, sos tiram dan gaul rata
  5. Tambah lada hitam, dan secubit garam. Kembali kacau hingga rata
  6. Kemudian Masukkan Buncis yang telah dipotong, dalam aduk2 kepada purata.
  7. Beri Air. manakala di kacau, dan masak sehingga mengecut air atau jika anda mahu untuk menggoreng, masak sehingga kacang masak (hijau gelap).
  8. Matikan api dan hidangkan bersama nasi hangat untuk 3-4 orang.
TIP &:
  • Singapura Buncis biasanya dihidangkan tanpa sos atau kering. jika anda mahu menggunakan sos, tambah air 1 sudu dan campuran tepung jagung untuk memekatkan sos.
  • Masak sehingga pekat dan kacang hijau gelap muda.

Share this :

Previous
Next Post »