Jadi hari ini apa yang kita belajar untuk melakukannya sendiri. 1 cawan hendaklah banyak saguhati tahu. Ia mudah untuk membuat. Mari kita lihat bahan-bahan yang diperlukan.
COOKIE SAGO
1 cawan sagu
¾ cupsugar
1 cawan dicincang kelapa putih - dicampur dengan sedikit garam
Bagaimana untuk membuat ia:
1. Pertama meletakkan air dan daun pandan dan pewarna merah.
2. Apabila air mendidih tambah kanji dan gula. Masak sehingga sagu jernih dan pekat.
3. Buang daun dan meletakkan adunan ke dalam kuali penaik yang telah dipenuhi dengan plastik ke dalam acuan atau kecil mengikut citarasa anda.
4. wap selama 20 minit.
5. Selepas itu, kek disejukkan dan kemudian memotong atau mengeluarkan dari acuan.
6. Kacau dalam kelapa dan putih yang telah dicampur dengan sedikit garam dan boleh disampaikan. Bagi kelapa tahan lama dan mengukus basi perlahan mungkin seketika sebelum dicampur dengan kek sagu.
1 cawan sagu
¾ cupsugar
½ makanan sudu teh coloringred
1 helai daun pandan - dicarikkan dan mercu 1 cawan dicincang kelapa putih - dicampur dengan sedikit garam
Bagaimana untuk membuat ia:
1. Pertama meletakkan air dan daun pandan dan pewarna merah.
3. Buang daun dan meletakkan adunan ke dalam kuali penaik yang telah dipenuhi dengan plastik ke dalam acuan atau kecil mengikut citarasa anda.
5. Selepas itu, kek disejukkan dan kemudian memotong atau mengeluarkan dari acuan.