MUFFIN PISANG ALMOND

8:31 PM


keamanan,

Jika ada pisang masak dan letih saya lakukan cekodok, mungkin lecek dan membuat muffin. Nak sedap lagi merebak dengan biji badam, cip coklat atau apa-apa sahaja mengikut kreativiti mereka. muffin ini mudah kerana anak-anak kanak-kanak gembira dibungkus.

Fun, bukan sebagai seorang ibu untuk melihat anak-anak mengambil kira hasil tangan sendiri. Tidak sukar untuk melakukan mana-mana ini jika bersungguh-sungguh cuba muffin. Tips yang paling penting untuk membuat muffin indah JANGAN lebih campuran doh. Tekstur adalah seperti mufin kek ... begitu cantik di belakang adunan dan Kaup mengapa jika ia kelihatan sedikit berketul-ketul kerana ia akan menjadi cantik selepas dibakar. Juga pastikan bahawa hanya 3/4 sudu adunan ke dalam acuan muffin untuk mendapatkan yang jenis gambar di bawah.

Nasib baik <3

BANANA ALMOND MUFFIN
Bahan

200g tepung gandum

1/2 sudu teh serbuk penaik

1 sudu teh baking soda

1/2 sudu teh garam

3 pisang besar - lecek

gula 150gm castor

1 biji telur

75gm - mencairkan

1/4 cawan hirisan badam (nibs badam)
cip coklat sedikit

Bagaimana untuk membuat ia:

1. Panaskan ketuhar kepada 180'C dan tetapan. Set dulang pembakar ke dalam cawan muffin.

2. Ayak bersama tepung, serbuk penaik, baking soda dan garam. Ketepikan seketika.

3. Mix pisang lecek, gula, telur dan mentega cair di dalam mangkuk besar.


4. Tuangkan campuran tepung ke dalam mangkuk adunan basah (pisang lecek) dan kacau sebentar tadi sehingga sebati.

5. Masukkan juga badam cincang, dan meraih belakang.

5. Spoon sama rata ke dalam cawan muffin dan taburkan dengan cip coklat atau beras perang. Bakar dalam ketuhar selama 25 hingga 30 minit atau sehingga muffin masak.

Share this :

Previous
Next Post »