GADO-GADO

9:15 AM


keamanan,

pagi Salam Jumaat kepada semua pembaca yang bersedia untuk masuk ke dalam blog ini . Hari ini sarapan keluarga saya campur aduk dengan kuah kacang. Sentiasa kanak-kanak tu seperti salad mudah seperti salad telur atau salad kentang dihidangkan dengan resipi sos mayonis di mana pun saya meletakkan di blog sebelum ini.

Hari ini saya berkhidmat dengan salad dibesarkan sekali, bagaimana baik. santapan lazat sayur-sayuran dengan sos kacang, tetapi yang lebih muda hanya jentik menolak telur rebus sahaja. Hmmm tanah liat benar-benar mahu makan sayur-sayuran. Saya menambah satu sudu mentega kacang dan kuah kacang ke dalam tekstur yang tebal dan rasa yang lebih sedap. Cubalah ...

Bagi mereka yang ingin mencuba resipi ini boleh merujuk kepada bahan-bahan di bawah ini dan selamat mencuba.

campur aduk DAN BEAN SOUP

Bahan

150 gram taugeh - ekor ekzos

1 keping tempe - goreng

1 keping tauhu - goreng dan potong nipis

2 kentang benih - rebus sehingga lembut dan potong enam

6 urat kacang

kubis rasa

1/2 timun - cut

2 biji telur - rebus

BEAN SOUP

250 gram kacang tanah - goreng

3 biji cili merah - goreng tanpa minyak

3 kepala cilipadi - goreng tanpa minyak

2 sudu besar gula

1 sudu teh belacan - dibakar

1 sudu teh garam

50 ml asam jawa

air mendidih secukup rasa - menyertai kuah kepekatan yang diingini

1 mentega sudu kacang

Bagaimana untuk membuat ia:

1. Rebus sayur-sayuran secara berasingan sebentar sehingga lembut kemudian ketepikan.

2. Fried juga tempe dan tauhu.

3. kacang tanah lecek goreng dengan cili, gula, cili, belacan dan garam hingga lumat. Tambah mentega kacang dan gaul rata. Dicampur dengan air, asid dan air mendidih dan kacau rata.

4. sayur-sayuran Add rebus, kacang soya, telur dan tauhu goreng ke dalam pinggan. Tuangkan kuah kacang di atas dan boleh dinikmati.

Share this :

Previous
Next Post »