Resipi goreng mentega udang benar-benar perlu untuk mencuba untuk memasak sendiri di rumah, kerana sekarang pricedah mahal udang. Setiap udang restoran makanan laut pula akan hidup amessages mesti ikan. Tetapi di mana boleh memegang juadah mingguan nifamily. Marilah kita mengintip ke dalam bagaimana untuk membuat udang goreng lazat dan buttercrispy.
Resipi Udang Goreng Butter
Bahan-bahan untuk mentega goreng udang:
- 12 udang
- 3 ulas bawang putih dicincang
- 6-8 cili tangkai dihiris
- 5 tangkai daun kari
- 1/4 cawan susu / susu
- A mentega sedikit untuk memasak sampai
- A lada hitam sedikit
- minyak yang boleh dimakan
Bahan untuk telur sarang:
- 2 kuning telur
- 1 sudu mentega
- 1 cawan minyak masak
- udang Pertama goreng yang dicampur dengan sedikit garam dan lada sehingga sedikit berubah warna dan memasak.
- Udang goreng tidak lama kemudian akan mengecut dan agak kuat apabila dimakan.
- Keluarkan dan mengalirkan minyak. Keluarkan minyak dari kuali kerana ia tidak mahu menggunakan lagi.
- Panaskan mentega dalam kuali dan tumis bawang putih, cili dan daun kari hingga garing dan wangi.
- Tambah susu dan masak sebentar.
- Masukkan udang goreng yang saya, meletakkan lada sedikit dan garam.
- Setelah semua bahan-bahan yang telah dimasak panas, dimasukkan ke dalam pinggan hidangan.
- Ringan mengalahkan kuning telur.
- Panaskan mentega dengan minyak sehingga betul sangat panas.
- Tuangkan kuning telur ke dalam kuali. Tuangkan sedikit supaya telur jatuh ke dalam kuali tu seperti sutera-lancar.
- Beralih minyak Speed-kadar untuk mengaut telur keluar.
- Turning berterusan sehingga telur emas.
- Setelah masak, tuangkan ke dalam penapis untuk mengalirkan minyak.
- Sprinkle sarang telur udang goreng di atas.
Nasib baik resipi udang mentega goreng sedap dan rangup dengan sarang telur. Resipi saya berkongsi di atas adalah hanya untuk rujukan dan panduan saya semasa memasak. Jika anda suka, sila berkongsi dengan rakan anda.