Pekat Ayam Resipi Tomyam
Bahan-bahan untuk tom ayam keladi tertumpu:- 1 pakej perisa tom yam
- 1 tom yam kiub pati maggi
- 1 ekor ayam kiub stok maggi
- 4 tomato
- 6-7 cili padi
- 3 batang serai
- 4 daun limau purut
- 2 bawang merah
- 2 bawang
- lengkuas atau halia
- ayam / udang / sotong
- kembang kol
- lobak merah
- gula
- perasa
- perasa secukup rasa
Bagaimana untuk membuat tom ayam keladi tertumpu:
- Blend 2 bawang merah, 1 batang serai, 1 1 / 2 tomato, cili dan 3.
- Tambah air untuk membuat sup.
- Tambah bahan-bahan ke dalam kuali dan masukkan juga 1 tom yam pakej perasa.
- Tambah lobak merah sehingga separuh lembut.
- Jika ya, masukkan cili yang berlebihan, serai di titik, halia, bawang, gula, garam, stok ayam, tom yam kanji dan perasa dihiris secukup rasa.
- Tambah 2 sudu besar sos cili dan 2 sudu besar sos tiram. Kacau sehingga mendidih.
- Apabila ia mendidih, tambah ayam / udang / sotong, bunga kobis, tomato dan daun limau purut.
- Ceria perasaan apabila anda sedikit luar panas.
Yang tom resipi ayam keladi pekat yang anda boleh cuba di rumah lebih mudah dan lazat. Anda boleh menggantikan ayam dengan udang atau sotong, atau juga boleh ditambah semua. Menyesuaikan citarasa anda. Anda juga boleh menambah 2 sudu besar sos cili dan 2 sudu besar sos tiram untuk membuat ia rasa lebih lazat. Semoga berjaya.