Jika tiada rakan-rakan kolej je tu permintaan kek coklat. Tidak ada jenis lain kek je. Jadi hari itu saya mencipta marmar ini resipi kek, rakan-rakan terkejut menggambarkan mereka Tui tahu ia begitu je keknya. Ia adalah mudah untuk dia lebih maka saya likeni berkhidmat. Kek ini adalah lazat dan gebu. Memerlukan banyak resipi untuk bekas je agak remeh untuk pukul putih telur secara berasingan. Mari kita cuba resipi ini.
Resipi Marble Cake
Bahan-bahan untuk kek marmar:- 6 oz tepung gandum
- 6 oz gula kastor
- 5 biji telur
- 3 sudu besar susu pekat
- 1 sudu teh baking powder
- 1 sudu teh vanila esen
- 1 sudu besar ovalette
- 3-4 sudu diayak serbuk koko
- tepung diayak dengan serbuk penaik.
Bagaimana untuk membuat kek marmar:
- Tambah mentega, susu dan esen vanila dalam bekas tunggal dan pukul sehingga kembang.
- Dalam bekas lain, pukul putih telur sehingga lembut kemudian tambah gula sedikit demi sedikit sehingga doh menjadi licin.
- Masukkan kuning telur ke dalam bekas tu-satu dan pukul sehingga sebati.
- Masukkan Ovalette ke dalam adunan mentega dan pukul lagi sehingga sebati.
- Kemudian, masukkan sedikit tepung diayak ke dalam adunan mentega dan kacau dengan arahan.
- Apabila ia adalah rata, bahagikan doh kepada bahagian-bahagian dan meletakkan serbuk koko.
- Tuangkan adunan ke dalam kuali 8 di dataran di seli dimulakan dengan campuran asal.
- Dimasukkan ke dalam ketuhar dan bakar pada suhu 180 darjah Celsius selama 45 minit hingga masak. Apabila suhu oven dicapai, boleh dibakar pada suhu 170 darjah Celsius selama 50 minit. Set-sahaja program yang sepadan dengan ketuhar yang masing-masing.
- Lift lembaran pembakar dari ketuhar dan biarkan sejuk seketika.
- Keluarkan kek di atas pinggan perlahan-lahan, jangan dimusnahkan.
- kek marble bersedia untuk berkhidmat.
Oleh itu resipi kek marble mudah dan sangat gebu. beberapa petua untuk resipi ini, bila untuk menggunakan campuran mesin, jangan berhenti apabila ia mengadun. Tetapi apabila menggunakan tangan, mesti menewaskan lebih lama kerana doh mestilah bunga dan rata.