Menariknya, pai susu ini juga boleh dibuat secara langsung dalam anti-kayu kuali atas dapur gas dan dibakar dalam api paling kecil. Ia tidak rangup membuat pai ini, tetapi ia agak mengambil jika dibakar dalam kuali anti lekat atas dapur gas masa. Saya menghasilkan susu pai dibakar di dalam ketuhar dan saya paling suka tentang pai ini adalah bahawa ia mempunyai rasa yang kurang manis dan mengikut citarasa saya.
Mari kita lihat resipi :)
PAI MILK
tembaga Saiz: 8 inci
Bahan A
250gm tepung
1 biji telur - Gred A
mentega 100gm
Bahan B
3 kuning telur
1 sudu teh esen vanila
1/4 cawan susu pekat manis
air 200ml
1 sudu besar tepung jagung
Bagaimana untuk membuat ia:
1. Campurkan semua bahan-bahan, membuat doh.
2. Bentuk adunan ke dalam kuali pai.
3. Dalam bekas lain, campurkan semua bahan-bahan B dan kacau dengan whisk sehingga bercampur-campur.
4. Tuangkan adunan ke dalam bekas shell pai dan bakar di dalam ketuhar selama 45 - 50 minit atau hingga masak.
Mari kita lihat resipi :)

tembaga Saiz: 8 inci
Bahan A
250gm tepung
1 biji telur - Gred A
mentega 100gm
Bahan B
3 kuning telur
1 sudu teh esen vanila
1/4 cawan susu pekat manis
air 200ml
1 sudu besar tepung jagung
Bagaimana untuk membuat ia:
1. Campurkan semua bahan-bahan, membuat doh.



