Cara Membuat Kue Lumpur Kuning Yang Enak

8:11 AM
resepimasakan.info-Mud Cake Recipe Labu Kuning sederhana lembut dan lembut Original Anak Khas. Dalam cookies umum menggunakan pemotong cookie dibakar lumpur lumpur dapur menggunakan minyak atau gas biasa dapur, tetapi terdapat juga versi lumpur kek yang dibakar menggunakan ketuhar, dan beberapa varian kek lumpur kukus dimasak oleh mengukus. Sebenarnya peranan sini tepung beras labu menggantikan resipi kuih tradisional resipi asal seperti kek Lapindo Sidoarjo, Jawa Timur, Jawa Timur.

Bahan ini boleh ditukar kepada bahan lain. kek lumpur biasanya kuning-hijau jika anda mahu menggunakan air untuk menjadikannya pandan lebih semula jadi juga boleh menggunakan pewarna makanan atau pasta makanan.

Foto Resep Kue Lumpur Labu Kuning Sederhana Lembut dan Empuk Spesial Asli Enak
Gambar Mud Cake Labu Kuning Coockpad

Ia ternyata bahawa bukan sahaja buah labu boleh dimasak ke dalam kolak tetapi juga boleh diproses ke dalam makanan lain seperti kek lumpur ini. Terdahulu, dalam artikel ini kita membincangkan lumpur kentang pai resipi diperbuat daripada kentang yang telah dikukus dan lecek.

Penyelesaian itu ternyata membuat kek tanpa lumpur kentang iaitu dengan menggantikan kentang dengan hidangan labu sedap, ricke, NCC, dan pelbagai ciptaan dan variasi lain, seperti, kentang ungu, tepung beras, pisang dan lain-lain Berikut adalah resipi lengkap labu pai lumpur yang datang dengan satu kaedah untuk membuat sendiri di rumah.

MUD CAKE RECIPE Labu YELLOW


Bahan-bahan:
  • 50 gram marjerin
  • 200 ml air
  • 1/4 sudu teh garam
  • 150 gram tepung kek
  • 100 gram labu, lecek
  • 125 gram gula
  • 1/4 sudu teh vanila serbuk
  • 4 biji telur
  • 350 ml santan 1/2 biji kelapa, rebus, sejuk
BAHAN PENGEDARAN:
  • 50 gram nata de coco, dipotong
  • 20 gram kismis, dipotong menjadi 3 bahagian
CARA YELLOW Labu CAKE LUMPUR:
  1. Rebus marjerin, air, dan garam, kacau sehingga mendidih. Tambah tepung. Kacau sehingga sebati. Lif.
  2. Tambah labu, gula, dan serbuk vanila. Kacau rata. Tambah telur satu demi satu sambil digoncang perlahan-lahan.
  3. Tuangkan santan yang sedikit kerana dia shuffled perlahan-lahan.
  4. haba acuan lumpur. Marjerin merebak nipis. Tuangkan adunan. Biarkan separuh masak. Place nata de coco dan kismis. Close. Mari matang.
  5. Berkhidmat selama 22 keping. Warna hasil lebih kek kuning berbanding dengan lumpur kentang pai.

Share this :

Previous
Next Post »