resepimasakan.info- Birthday Cake Resipi Mudah Kids First Enak Khas . Membuat Kek Birthday Anak sendiri mempunyai kelebihan penjimatan kos yang ditanggung lebih murah daripada kek yang bersih, lazat kerana ia dibuat oleh tangan-Nya sendiri supaya kita tahu bagaimana proses pembuatan, masa pasukan Cara Buat Resipi untuk cuba membuat kek hari jadi, mudah untuk dibuat oleh ibu di rumah.
Pada asasnya doh digunakan untuk kek hari jadi dewasa, untuk teman wanita atau teman lelaki tersayang, ibu bapa, rakan-rakan, rakan-rakan, saudara-mara, dan lain-lain yang dikenal pasti oleh imej hiasan yang sama, bentuk lilin, mainan, dan berwarna-warni.
hari jadi kek khas untuk hari istimewa ini penggunaan tetap preskripsi lembut dan empuk hutan hitam, kek, kek, dan lain-lain
Contoh-contoh berikut aksara khas adalah anak-anak perempuan pilihan dengan motif hiasan hello kitty, masha barbie , beku, dan lain-lain, manakala bola kanak-kanak lelaki superman, batman, tukul besi, gundala petar kilat, kereta, minion, kelab bola sepak, dan lain-lain
Contoh-contoh berikut aksara khas adalah anak-anak perempuan pilihan dengan motif hiasan hello kitty, masha barbie , beku, dan lain-lain, manakala bola kanak-kanak lelaki superman, batman, tukul besi, gundala petar kilat, kereta, minion, kelab bola sepak, dan lain-lain
Gambar Selamat Hari Lahir Anak Perempuan Gambar Hello Kitty |
Gambar Kanak-kanak Birthday Cake Frozen Gambar |
Gambar Selamat Hari Lahir Anak Motif Football Club dan FC Barcelona Barça |
RESIPI BIRTHDAY CAKE
BAHAN Tart:
- 6 biji telur
- 125 gram gula
- 1 1/2 sudu teh emulsifier (SP / TBM)
- 125 gram tepung kek
- 15 gram susu tepung
- 1 / 2 sudu teh serbuk penaik
- 125 gram marjerin, cair
- 400 gram buttercream untuk memburuk-burukkan
- 100 ml susu
- 250 gram coklat masakan gelap, potong
- 100 gram kacang dan madu, dicincang halus
- 100 ml susu
- 1 sudu besar madu
- 200 gram coklat masakan gelap, potong
- Whipped Cream
- 2 sudu besar gula
- 2 sudu besar air suam
- 1 sudu besar pati Rhum
- CARA MEMBUAT CAKE THE: pukul telur, gula, dan pengemulsi sehingga kembang. Tambah tepung, serbuk koko, susu tepung, dan serbuk penaik diayak dan gaul.
- Tambah marjerin dan sedikit coklat pasta, kacau perlahan-lahan
- Tuangkan diameter periuk 22 cm, tinggi 7 cm berlumur dengan marjerin dan dialas kertas minyak
- ketuhar 35 minit pada 180 darjah Celsius sehingga masak
- CARA PENGISIAN: memanaskan susu. Matikan api. Letakkan sekeping coklat pekat masak. Kacau sehingga coklat cair. Masukkan kacang dan madu. Kacau rata. Chill. Pukul
- Shopping 3 kek. Ambil sekeping kek. Gosok bahan sirap. Gosok dengan bahan kandungan. Tutup lagi dengan kek yang lain.
- Tutup kek dengan krim mentega. sebelah talian dengan segi tiga pemerintah. Cool.
- Masker: Panaskan susu dan madu. Matikan api. Letakkan sekeping coklat pekat masak. Kacau sehingga coklat cair.
- Tuangkan ke atas kek sehingga semua pihak adalah tidak sekata. Chill dan hiaskan dengan buah-buahan segar.