churros resipi sos coklat yang popular dalam perkataan dan menjadi viral di media sosial. The Churros kek popular dalam doh pai berpangkalan di Itali, Sepanyol, Perancis, dan goreng dan dicelup coklat. Apabila makan di kafe atau restoran harga boleh mencapai 20-30 RM, lebih mudah untuk diri mereka sendiri di dapur.
Apabila kita membuat sos coklat churros resipi, rasanya sama tocream puff. kaedah penyediaan adalah sama, hanya wayscook berbeza sedikit. Jika sedutan krim di dalam bahan api, seperti churros goreng resipi donat. churros lebih lazat dihidangkan dengan coklat panas. recipeonly kepada orang hanya satu hidangan ini, jika anda ingin membuat awam please makemore daripada dua kali ganda dos.
Apabila kita membuat sos coklat churros resipi, rasanya sama tocream puff. kaedah penyediaan adalah sama, hanya wayscook berbeza sedikit. Jika sedutan krim di dalam bahan api, seperti churros goreng resipi donat. churros lebih lazat dihidangkan dengan coklat panas. recipeonly kepada orang hanya satu hidangan ini, jika anda ingin membuat awam please makemore daripada dua kali ganda dos.
Chocolate Sauce Recipe Churros
Bahan-bahan untuk churros:
- 1 cawan tepung
- 1 cawan air
- 1 gm mentega
- 1 biji telur
- 1 sudu besar gula
- 1 sudu teh serbuk penaik
- 1 sudu teh esen vanila
- 1 sudu teh serbuk cinimon (kayu manis)
- sedikit gula
Bahan-bahan untuk churros sos coklat:
- 60 ml berat krim / krim tick
- 10 gm sirap glukosa
- 100 gm choc gelap (coklat dicincang)
- 1 sudu besar Nutella Hazelnut paste atau
Bagaimana untuk membuat churros:
- Pertama menggabungkan air, gula, garam dan mentega dalam periuk, masak sehingga mendidih.
- Sementara menunggu air mendidih, diayak tepung dengan serbuk penaik.
- Apabila air telah mendidih, tutup api dan masukkan tepung sedikit masa di sisi lain terus kacau tepung supaya doh tidak bergentel-pil.
- Apabila anda lembut, tambah telur dan vanila, kemudian kacau sehingga campuran adalah likat.
- Mari masa ini dan bersedia untuk panaskan minyak dengan api yang sederhana.
- Sediakan muncung bintang dan letakkan doh ke dalam piping bag.
- Apabila minyak telah cukup panas, doh dalam kuali dan paip ia gunting panjang yang kita suka.
- Fry manakala di belakang dan beralih kepada masak keseluruhannya.
- Tunggu sehingga perang keemasan dan keluarkan dari haba.
- Letakkan ke dalam bekas yang empuk dengan kertas tisu untuk menyerap minyak.
- Gaul churros menjadi gula dan cinimon serbuk (kayu manis) semasa ia masih panas, sejuk keras melekit apabila saya di churros saya.
Bagaimana untuk membuat churros sos coklat:
- Gaul krim berat dan sirap glukosa dan masak sehingga buih kecil muncul di tepi periuk.
- Lif dan tuangkan coklat dicincang
- Tambah atau Nutella Hazelnut pes dan kacau sehingga sebati.
- Churros dan sos coklat bersedia untuk berkhidmat.
Yang churros resipi yummy sos coklat dan rangup yang saya boleh berkongsi. Jangan lupa untuk Panaskan minyak tidak terlalu panas apabila goreng churros, lampaunya tidak cantik. Tetapi jangan terlalu perlahan kemudian ia diserap minyak, bau juga.