Sebelum anda buat, anda perlu mewujudkan satu botol memerah dengan saucenozzles sekecil rujukan. Jika anda tidak mahu botol, anda boleh menumbuk tiga lubang yang botol air yang digunakan. Mari kita lihat jika ada resipi untuk mencuba roti jala yang lembut dan lazat, lagi mudah.
Resipi Roti Jala
Bahan-bahan untuk roti jala yang:- 2 1/2 sudu besar minyak masak
- 1 sudu teh garam
- 1 biji telur
- 3 cawan air / susu / susu (boleh campur sedikit)
19.459.016] [- 1 sudu teh kunyit serbuk [19.459.017
19.459.013] [] Bagaimana untuk membuat roti jala: 19.459.014 [ ]
- Campurkan semua bahan di atas dan menggunakan pengisar sehingga licin.
- Panaskan kuali dengan api yang sederhana, dan melangkah ke bawah sedikit minyak dalam kuali.
- Kirai adunan awal roti jala dengan merujuk kepada kuali yang telah panas, dan membentuk menjadi jaring tersebut.
- Jika anda ingin tahu adunan di bersih atau tidak boleh, cuba untuk meletakkan satu sudu adunan ke dalam acuan, jika pembebasan makna tidak terhenti sudah boleh dalam jala.
- Jika ia masih gelap, boleh menambah sehingga akan memancing keluar dari air lagi.
- Keluarkan jaring pada kuali, biarkan ia snap untuk memasak. Jika ia tidak perlu untuk memasak dibalik lagi. Je lif dan meletakkan di atas pinggan dan roll.
- Luangkan doh dan ulangi langkah di atas ini. minyak yang sia-sia setiap kali saya meletakkan jawatan adunan kiral, tidak pernah je).
- Roti jala siap melayani
Oleh itu resipi roti jala lembut, mudah dan sedap yang saya boleh kongsikan. Pastikan setiap kali sebelum anda mengaut doh dalam resipi ini, mesti dikacau lebih awal tetap demikian. Anda juga boleh menggunakan kuali tidak melekat untuk doh tidak melekat. Hidangkan dengan kari kegemaran anda untuk rasa lebih baik.