Tetapi sudah beberapa kali cuba sentiasa menjadi remeh. Pelbagai tips sedang mencuba untuk mendapatkan semutnya sarang tidak selalu demikian. Dibakar kek gula kenyal tetapi tidak keperluan ini menjadi tekstur seperti kek span kerana ia bukan namanya.
![Resepi Kek Gula Hangus Resepi Kek Gula Hangus](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD6enBiubgxYHfl6-CNYkgE9zwpYCm3-qhQm3T1Tfw_6oFsuHU9rDPnqIJEChMcKtwbkcTzmI5km_mMzoSaPfXh7kf9YipG_D48LYcvefZJYZQvKtU28XnIpifBebluf5ajhXeCF4tp8Se/s1600/resepi+kek+gula+hangus.jpg)
Semalam saya melihat seorang rakan yang membuat kek ini. Sangat gembira melihat corak yang cantik pada kek itu. Saya terpaksa meminta rakan untuk mengajar untuk kek gula hangus. Saya perhatikan apa yang kawan tersebut.
Tetapi setelah mencuba sendiri di rumah kekal begitu. Selepas beberapa percubaan, akhirnya dibakar gula resipi kek kukus sedap dan lembut saya mendapati rahsia. Sama lazat dengan resipi kek marmar.
Tetapi setelah mencuba sendiri di rumah kekal begitu. Selepas beberapa percubaan, akhirnya dibakar gula resipi kek kukus sedap dan lembut saya mendapati rahsia. Sama lazat dengan resipi kek marmar.
Burnt Sugar Cake Recipe
Bahan-bahan untuk gula kek hangus:- 1 1/4 cawan gula pasir
- 1 cawan air panas
- 125 gm mentega
- 4 biji telur gred A
- 1/4 cawan susu pekat manis
- 1 cawan tepung
- 2 sudu kecil bikarbonat soda
- 1 sudu teh esen vanila
Bagaimana untuk membuat gula kek hangus:
- Cairkan gula dalam untuk membuat gula hangus dengan api yang sederhana (tidak kacau).
- Apabila gula cair, tuangkan air panas.
- Apabila ia adalah cecair, gula menyejukkan dan tunggu betul-betul sejuk.
- Cairkan mentega dalam periuk lain dan sejukkan.
- Apabila mereka sejuk, memecahkan telur di dalam mangkuk dan kacau sehingga cair dan telur setiap hari.
- Tambah susu pekat dan kacau perlahan-lahan.
- Apabila ia adalah licin, tambah mentega cair dan kacau perlahan-lahan sehingga sebati.
- Masukkan esen vanila dan masukkan tepung ayak dan soda. Kacau sehingga sebati.
- Masukkan gula dan kacau hangus.
- Tuangkan ke dalam 7x7 inci mangkuk pembakar yang telah membakar kapal kertas dengan smear sedikit mentega.
- Aduan ini Perap sehingga 5 jam.
- Apabila tenusu 5 jam, dimasukkan ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170 darjah hanya untuk api di bawah 45 minit.
- 5 minit yang lalu kebakaran terbuka di atas dan di bawah.
- Angkat kek dan sejukkan sebelum memotong.
Yang dibakar resipi kek gula (kek ant / lebah) halus dan lembut. Jika selepas 45 minit kek memasak, memanaskan lagu lagi sehingga saya memasak kek yang sempurna. Keputusan ini boleh cuba sendiri di rumah. Saya berharap anda berjaya membuat sendirian.