CARA MEMBUAT MARTABAK HITAM MANIS

5:49 AM
resepimasakan.info-Black Rainbow Mudah Resipi lembut manis dan lembut Original Anak Khas. Di Bandung dan Jakarta kini trending ya penkek manis dipanggil warninya warna asal hitam tetapi menggunakan bahan-bahan semula jadi tidak mengapa. 

Jika dicampur dengan campuran arang buluh takesumi doh Jepun atau asas sebagai lempeng premium resipi burger hitam juga akan diperkukuhkan tetapi kemudian ia semakin mahal untuk 1 hidangan martabak. Supaya warna kotoran hitam dengan ia boleh menjadi melekit pemadat beras hitam. Itulah bagaimana ciptaan anda.

Foto Resep Martabak Hitam Manis Sederhana Lembut dan Empuk Spesial Asli Enak
Gambar Black Rainbow Sweet Keju

Black resipi penkek manis diambil dari laman web rasmi kejumooo keju Kraft, resipi ini mungkin dapat memberi inspirasi kepada anda untuk membuat sendiri di rumah dan siapa tahu jika berjaya boleh digunakan untuk perniagaan. Di Bandung sendiri menjual dengan baik keadaan huru-hara hitam ini rasa legit dan manis tidak kalah dengan biasa penkek manis resipi atau resipi keadaan huru-hara berbanding dengan kentut. Resipi Berikut adalah keadaan kucar-kacir hitam lengkap dengan langkah demi langkah untuk membuat jalan mereka sendiri rumah.

Martabak RESIPI BLACK


Bahan-bahan:
BAHAN KULIT:

  • 125 gram tepung Chakra
  • 125 gram tepung Ketan Hitam (Fine gilingan)
  • 10 gram Yis Segera
  • 150 gram Sugar
  • 372 ml susu suam (Memasak Dengan 4 Buah Pandanus Dan 10gr Ginger Scar)
  • Egg 2 keping
  • 1/2 sudu kecil Baking Soda
BAHAN KANDUNGAN:
  • 50 gram Kraft Cheddar 2 Kg (parut) @ 60gr
  • 50 ml kelapa (Length parut) kukus
  • 1 sudu besar Red Bean Stew (kasar dicincang)
  • Manis Susu Pekat Manis 1 sudu teh @ 15 ml
Bagaimana untuk memasak Martabak BLACK:
  1. Masukkan yis ke dalam susu suam, kacau sehingga sebati dan berbuih, dan ketepikan.
  2. Campurkan tepung dan gula, membuat berlubang di tengah-tengah, dan kemudian masukkan telur ke dalamnya kemudian uli dengan susu tuangkan sehingga gula larut, maklum balas baking soda, uli lagi sehingga sebati, rehat selama kira-kira 50 minit.
  3. Heat Teflon saiz 8 inci, kemudian sapukan marjerin dan tuangkan adunan menggunakan senduk mengukur kandungan 200 ml, (dengan berjabat sebelum tuangkan ke dalam Teflon). Ratakan dengan bahagian bawah senduk untuk merebak ke tepi teflon, kemudian tutup dengan penutup yang sesuai.masak selama 3 minit.
  4. Isi dengan kacang, kelapa parut, Kraft Cheddar, susu pekat manis, kemudian lipat ke dalam lingkaran.masak bentuk 1 1/2 minit setiap sisi. Lif.
  5. Hidangkan hingga 8 hidangan.
Thanks For Share:

Share this :

Previous
Next Post »