CARA MEMBUAT IKAN PATIN ASAM PEDAS MANIS

11:04 AM
resepimasakan.info-Resipi Asam Pedas Ikan Patin Mudah Khas Sweet Everyday Natural lazat. Setiap wilayah di Indonesia mempunyai ciri khas dalam memasak atau pemprosesan ikan keli, daerah Padang, Minangkabau dengan ikan keli masam memasak dengan sos tebal merah, serta daerah meranjat, Sumatera Selatan dengan ikan keli masak.

Denpasar Bali tidak lebih rendah untuk ikan keli masakan asam jawa sos lada dengan kunyit kuning, Kalimantan Barat mempunyai banyak hidangan lazat. Tidak perlu dikatakan, membuktikannya dengan membuat ikan keli masak dengan perasa pedas rasa masam yang membangkitkan selera makan hari ini. Jadi ya Bunda lapar?

Foto Resep Ikan Patin Asam Pedas Manis Sederhana Spesial Masakan Sehari-hari Bumbu Lezat Sajian Sedap Sekejap Langsung Enak
Gambar Pedas Ikan Patin Masak Asam Manis
Bagaimana untuk membuat ikan keli asam jawa lada manis perapan mudah dan praktikal adalah bawang, bawang putih, kunyit, lengkuas, halia , lada, tomato potong, daun limau, serai, daun selasih boleh ditambah jika anda suka.

Kemudian goreng herba dicincang halus, tuangkan input air daun limau cukup, serai, potong tomato hanya menunggu untuk mendidih dan masak sehingga mateng input ikan keli / matang. Untuk ikan ikan lain boleh digantikan seperti yang dikehendaki, contohnya tuna, ikan mas, ikan keli, dan lain-lain Berikut adalah resipi yang lengkap untuk ikan keli dengan cara yang mudah manis pedas masam untuk membuat diri anda di rumah. Persembahan salah satu carabuatresep.blogspot.com. Semoga berjaya.

Resipi SPICY CATFISH SWEET DAN SOUR


Bahan-bahan:
  • 2 ekor ikan (800 gram)
  • 1 cm halia, dihancurkan
  • 1 cm halia, asid dihancurkan
  • 1 batang serai, dihancurkan
  • 4 Kandis
  • 300 ml air
  • 1 sudu besar minyak masak
HERBS FINE:
  • 5 keping cili kering
  • 3 ulas bawang putih
  • 5 ulas bawang merah
  • 1 cm kunyit
  • 1/4 sudu teh belacan
  • 2 sudu teh garam
  • 1 1/2 sudu teh gula
Bagaimana untuk memasak CATFISH SWEET AND SPICY SOUR:
  1. ikan keli bersih. Potong menjadi kepingan. Mengetepikan.
  2. Panaskan minyak. Tumis rempah tanah, lengkuas, halia dan serai sehingga wangi.
  3. Tambah ikan. Kacau sehingga perubahan warna.
  4. Masukkan asid Kandis dan air. Masak sehingga masak dan kuah pekat.
  5. Hidangkan untuk 6 keping.

Share this :

Previous
Next Post »