Bagi mereka yang ingin mencuba dahulu mari kita lihat bahan-bahan dan bagaimana untuk membuat ia :)
KEK Delicia
Bahan
175gm tepung
1 sudu teh serbuk penaik
mentega 175gm
gula perang 175gm
4 biji telur
2 sudu teh delicia coklat hazel nut penyebaran
sedikit gula aising - untuk 'dusting'
Bagaimana untuk membuat ia:
1. Panaskan ketuhar kepada 170'c . Sapukan mentega pada kuali dan ketepikan untuk seketika.
2. Masukkan gula perang dan mentega ke dalam mixer bekas, pukul hingga kembang dan gula hancur.
3. Masukkan telur satu demi satu seli dengan tepung dan pukul lagi.
4. Kemudian masukkan 2 sudu Delicia coklat hazelnut penyebaran dan pukul hingga sebati.
5. Tuangkan adunan ke dalam kuali disediakan dan bakar selama 45 minit sehingga kek masak.
6. Setelah kek sejuk, potong ke tengah dan sapu Delicia coklat hazelnut penyebaran dan tutup lagi. Ayak gula aising ke atas kek dan boleh disampaikan.