Bahan-bahan
1 cawan Biskut Vanila Hancur
½ cawan Kacang Pekan yang Dicincang
3 sudu besar Gula Kasar
¼ cawan Marjerin yang dicairkan
16 oz Keju krim yang dilembutkan
½ cawan padat Gula Perang
2 biji Telur Besar
6 oz Cip Coklat Separa Manis yang Dicairkan
2 sudu besar susu
¼ sudu teh pati badam
2 cawan Krim Masam
2 sudu besar Gula Kasar
Cara-cara
Adun biskut hancur, kacang pekan, gula kasar dan marjerin; ratakan dan tekan pada dasar acuan springform 9 inci. Bakar pada 325°F selama 10 minit. Adun keju krim dan gula perang dengan pengadun elektrik pada kelajuan sederhana sehingga rata. Tambah telur satu per satu, diadun rata selepas setiap
tambahan. Masukkan coklat dan 2 sudu besar susu dan ¼ sudu teh pati badam; tuang ke dalam kulit. Bakar pada 325°F selama 35 minit. Tambah suhu ketuhar kepada 425°F. Adun krim masam dan gula kasar; perlahan-lahan tuangkan atas kek keju. Bakar pada 425°F selama 10 minit. Longgarkan kek daripada
tepi acuan; biarkan sejuk sebelum menanggalkan kek daripada acuan. Dinginkan.